Gebrek aan opwinding kan ejaculatie bij masturbatie afremmen of zelfs voorkomen

Gebrek aan opwinding kan ejaculatie bij masturbatie afremmen of zelfs voorkomen

Het zit uiteindelijk allemaal in het hoofd: wie niet opgewonden is, zal niet klaar komen

Je geeft het toe of je geeft het niet toe: masturbatie is plezant, zowel voor mannen als voor vrouwen. Daar is niets fouts mee. Kinderen vertonen al op zeer jeugdige leeftijd masturbatiegedrag, zelfs op een leeftijd waarbij ze nog niet tot klaar komen in staat zijn. Vanaf prille leeftijd geeft het prikkelen van de geslachtsorganen een aangenaam gevoel.

Veel ouders zullen dat prikkelen van de geslachtsorganen verbieden of proberen te voorkomen. Dergelijk gedrag heet ongepast te zijn, hoewel het alleen maar natuurlijk mag worden genoemd. Kinderen proberen hun geslachtsorganen uit met de bedoeling om later tot een gezond geslachtsleven te komen en zo deel te kunnen nemen aan de voortplanting. Het is dus absoluut noodzakelijk dat jongens en meisjes hun geslachtsorganen goed leren kennen.

De meeste mannen en vrouwen bereiken hun sexueel hoogtepunt tussen hun 16de en hun 25ste. Met name jonge mannen van die leeftijd zijn heuse testeronbommen, ze kunnen bij wijze van spreken de hele dag masturberen dan wel sex hebben. Zeker op die leeftijd is sex en alles wat er mee samenhangt heel belangrijk voor de jeugd.

Na de fase van een druk sexueel leven – al dan niet in het teken van de voortplanting – belanden de meeste mannen en vrouwen in een minder drukke fase van hun sexleven. Getrouwde paren zullen minder seks hebben, de opwinding is vaak naar de achtergrond verdreven. Nogal wat mannen kunnen in die fase van hun leven last hebben met erectieproblemen. Die fysisch maar ook psychisch van aard zijn.

Gebrek aan opwinding kan ejaculatie bij masturbatie afremmen of zelfs voorkomen, maar dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Het zit uiteindelijk allemaal in het hoofd: wie niet opgewonden is, zal niet klaar komen. Om die opwinding toch te krijgen, kan het volstaan om externe prikkels op te doen. Dat kan bijvoorbeeld via porno, om maar één ding te noemen. Uiteindelijk zal iedereen voor zich moeten uitvinden wat voor hem of voor haar opwindend is.

 

Syndicatie