Kan stress management iemand met alcoholproblemen helpen om nuchter te blijven?

Kan stress management iemand met alcoholproblemen helpen om nuchter te blijven?

Stress beheersing kan alcoholisten helpen met het ontwennen

Stoppen met drinken kan voor heel wat stress zorgen, zeker bij mensen die al jarenlang aan alchohol verslaafd zijn. Ze hebben al tijd volgens een bepaald stramien geleefd en moeten nu plots vanwege hun verslaving van die gewoonten afwijken. Dat kan inderdaad even wennen zijn.

Kan stress management iemand met alcoholproblemen helpen om nuchter te blijven? Stress beheersing kan alcoholisten inderdaad helpen met het ontwennen. Bovendien zal het de man of vrouw in kwestie meteen ook al een beter gevoel geven. Zo worden met andere woorden dus twee vliegen in één klap geslagen. Maar het is niet altijd noodzakelijk om een cursus te volgen om te leren omgaan met stress, ook kleine alledaagse dingen kunnen al een grote stap in de goede richting betekenen.

Sommigen slagen er bijvoorbeeld in om de stress van zich af te schrijven, bijvoorbeeld via een dagboek. Probeer ook gevoelens te delen: praten, lachen, huilen en het uitdrukken van angst zijn gewoon delen van het genezingsproces en kunnen de stress weg nemen. Ook fysisch en mentaal ontspannen, kunnen een stap in de goede richting betekenen. We denken daarbij aan ademhalingsoefeningen, massage, aromatherapie, yoga, tai chi, qi gong, luisteren naar muziek, meditatie, humor enzovoort kunnen een stap in de goede richting betekenen.

Syndicatie