4 redenen waarom masturbatie voor ook voor getrouwde mannen een goede zaak kan zijn

4 redenen waarom masturbatie voor ook voor getrouwde mannen een goede zaak kan zijn

Masturbatie kan sex met een partner beter maken

Rondom masturbatie heersen nog heel wat misverstanden. Eén van die misverstanden is dat getrouwde maanden er zich ver van moeten houden, ze kunnen namelijk voor alles wat met sex te maken heeft bij hun partner terecht. Tegenwoordig groeit in medische kringen echter het besef dat masturbatie wel eens veel gezonder zou kunnen zijn dan algemeen wordt aangenomen. Niemand die af en toe de hand aan zichzelf slaat (letterlijk) hoeft zich daarvoor te schamen

U krijgt  van 4 redenen waarom masturbatie ook voor getrouwde mannen een goede zaak kan zijn. Masturbatie kan op de eerste plaats sex met een partner beter maken. Dat klinkt op het eerste gezicht een beetje gek, maar toch is het zo. Via masturbatie leer je namelijk je eigen geslachtsorgaan beter kennen, waardoor je je partner kan leren je te helpen om het ultiem genot te bereiken. Hetzelfde geldt trouwens ook voor masturbatie bij vrouwen.

Professor Debby Herbenick, sex researcher aan de Indiana University en auteur van het boek Men’s Health Seks, geeft een argument dat nog beter klinkt. Door regelmatig te masturbeen blijft de penis hard. Dat is niet onbelangrijk, want met het ouder worden verslappen de spieren. Dat geldt eveneens voor de spieren in de penis.

Een artikel in Sexual and Relationship Therapy maakte ons attent op nog een voordeel van masturbatie. Regelmatig klaarkomen verbetert de kwaliteit van het mannelijk zaad. Dat is niet onbelangrijk voor koppels die zich nog in de vruchtbare leeftijd zitten en die proberen om kinderen te krijgen. Het komt er namelijk nog aan om de zaadvoorraad te vernieuwen, kwestie van die krachtig genoeg te houden.

Tenslotte is er nog een gezondheidseden, want regelmatig masturberen houdt de prostaat gezond. Wie in zijn jonge jaren regelmatig heeft gemasturbeerd, zal op op latere leeftijd een kleinere kans op prostaatkanker lopen. Kleine giftige deeltjes worden namelijk bij de ejaculatie uit de prostaat gestoten, waardoor de kansen op prostaatkanker afnemen.

Syndicatie