Regelmatig een weekendje apart doorbrengen kan sexleven verbeteren

Regelmatig een weekendje apart doorbrengen kan sexleven verbeteren

Altijd samen zijn, werkt vroeg of laat op de zenuwen

Regelmatig een weekendje apart doorbrengen kan het sexleven gevoelig verbeteren. Dat lijkt een vreemde vaststelling, maar eigenlijk is het de logica zelf. In de eerste fase van de verliefdheid voelen de partners zich onlosmakelijk met elkaar verbonden en willen ze dag en nacht samen zijn. Er komt echter sleet op de verliefdheid en dat kan zich op de duur tegen de relatie keren. Volgens sommige wetenschappers is verliefdheid namelijk niet meer dan oogziekte.

Altijd samen zijn, werkt vroeg of laat op de zenuwen. Daarom kan het volgens een onderzoek uitgevoerd aan de University of Texas geen kwaad dat de vrouw een deel van het weekend met haar vriendinnen doorbrengt terwijl de man inmiddels met zijn vrienden lol trapt. Wanneer beide partners elkaar weer ontmoeten, zal de zin in sex des te groter zijn. Scheiden doet met andere woorden niet altijd lijden.

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt en die komen één voor één in deze serie aan bod.

Syndicatie