Valeriaan kan slaapstoornissen en angst helpen bestrijden

Valeriaan kan slaapstoornissen en angst helpen bestrijden

Welke kruiden, multivitamines en voedingssupplementen zijn behulpzaam bij depressies? (2)

Welke kruiden, multivitamines en voedingssupplementen zijn behulpzaam bij depressies? Een kruid dat vaak wordt vernoemd, is valeriaan. Extracten van deze plant worden voor verschillende doeleinden aangewend. In de alternatieve gemeenschap geldt deze plant als één van de meeste helende? Maar is dat terect of niet?

Valeriaan kan slaapstoornissen en angst helpen bestrijden, zo luidt de algemene overtuiging. Deze overtuiging is niet nieuw, al in de oudheid werd de plant aanbevolen vanwege haar positieve medische effecten. De meeste extracten van valeriaan zijn gemaakt op basis van gedroogde planten.

Depressies gaan vaak gepaard met slaapstoornissen en angst, dus in die zin kan valeriaan inderdaad een positief effect hebben bij de strijd tegen depressies. Toch is het inderdaad zo dat het voorliggend medisch bewijsmateriaal over de gunstige werking van deze plant nog aanvulling verdient. We zouden met andere woorden graag weten waarom valeriaan helpt bij het bestrijden van slaapstoornissen en angst.

Lavendel helpt ontspannen, bestrijdt angst en kan zo ingezet worden tegen depressie

Syndicatie