Een orgasme garandeert betere nachtrust dan een slaappil

Een orgasme garandeert betere nachtrust dan een slaappil

Zowel mannen als vrouwen kunnen na het hebben van sex beter slapen

Het American Journal of Cardiology heeft heel wat studiewerk verricht omtrent de relatie tussen het hebben van een sex en een goede nachtrust. Aan deze relatie zijn heel wat facetten verbonden, niet in het minst het emotionele aspect. Wie zich veilig voelt in een vaste relatie, zal meestal beter slapen dan iemand die – al dan niet krampachtig – op zoek is naar een relatie die bevrediging geeft.

Een eerste belangrijke vaststelling die blijkt uit de studie gepubliceerd door het American Journal of Cardiology is dat goede sex het stressgevoelen reduceert. Goede sex op regelmatige basis gaat namelijk meestal samen met een stabiele relatie, die voor een geruststellend gevoel zorgt. Dat geruststellend gevoel kan veel verder reiken dan over het algemeen wordt aangenomen.

Een orgasme garandeert bijvoorbeeld betere nachtrust dan een slaappil, geloof het of geloof het niet. Uiteraard worden er bij het vrijen calorieën verstookt. Het vrijen zelf is goed voor slechts 2 of 3 calorieën, maar hierbij moet natuurlijk ook het voorspel in rekening worden gebracht. De medische wetenschap kan hierbij geen definitief uitsluitsel geven wat betreft het aantal caloriën, maar dat aantal loopt veel hoger op dan algemeen wordt aangenomen.

Uitgangspunt zijn lengte, gewicht en de passie waarmee de liefde wordt bedreven. Een man van ongeveer 85 kilo zou tijdens een intense vrijpartij ruim 400 calorieën kunnen gebruiken. Hierbij moet wel het woord ‘intens’ worden benadrukt, want in de doorsnee vrijpartij zou de verbruikte hoeveelheid gevoelig lager liggen.

Zowel mannen als vrouwen kunnen na het hebben van sex beter slapen, zo blijkt eveneens. Eigenlijk is dat niet meer dan logisch, want op de eerste plaats leveren we een fysieke inspanning die veel van onze krachten vergt. Bovendien – en dat is minstens even belangrijk – komen er tijdens het sexen stoffen vrij die de slaap bevorderen. Mensen met slaapproblemen kunnen met deze wetenschap hun voordeel doen.

Syndicatie