Kan goede sex rimpels helpen voorkomen?

Kan goede sex rimpels helpen voorkomen?

Bij het hebben van sex komen groeihormonen vrij

In de Verenigde Staten wordt als het gesprek over sex gaat vaak verwezen naar Men's Health Big Book of Sex, een boek vol tips over wat er zich tussen de lakens afspeelt. Zoals de titel al laat vermoeden, mikt het boek op de eerste plaats op een mannelijk publiek, hoewel er ook heel wat tips in opduiken die nuttig en bruikbaar kunnen zijn voor vrouwen. Uiteindelijk is het bedoeling om het sexueel genot voor beide partijen te verhogen.

Eén van de tips die uit Men's Health Big Book of Sex oppikten, is dat klaarkomen onze slaap kan bevorderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het hebben van goede sex een betere nachtrust kan garanderen. Dat geldt voor de man, maar ook voor de vrouw. Wanneer beide partners zich tevreden hebben gevreeën, kan de slaap veel makkelijker tonen. De resultaten van verschillende studies wijzen overduidelijk in die richting.

Maar is er meer, veel meer. Recent wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat sex tot op bepaalde hoogte als een tijdmachine kan fungeren. Op gevaar af van licht te overdrijven, zou men kunnen stellen dat geslachtsverkeer de klok even kan terug zetten of toch alleszins kan afremmen.

Het Men's Health Big Book of Sex suggereert dat goede sex rimpels kan helpen voorkomen. De Britse onderzoeker David Weeks kwam tot die conclusie op basis van een studie die 10 jaar in beslag nam. Mensen die regelmatig sex hadden, zouden gemiddeld 10 jaar jonger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

Bij het hebben van sex komen groeihormonen vrij en deze zijn verantwoordelijk voor het conserveren van de huid. Het genot verbonden aan geslachtsverkeer is rechtstreeks verbonden aan het vrijkomen van deze hormonen. Uiteraard is overdrijving uit den boze, het is niet zo dat veelvuldig vrijen iemand daadwerkelijk jonger zal maken.

Syndicatie