Anti-oxidanten vertragen zelfs verouderingsproces bij vrouwen

Anti-oxidanten vertragen zelfs verouderingsproces bij vrouwen

Veel voedingsproducten bevatten anti-oxidanten die belangrijk zijn in de strijd tegen ernstige ziekten

Anti-oxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid van vrouwen. Er dient dus op te worden gelet dat de voeding voldoende van deze producten bevat. Rond anti-oxidanten bestaan er echter nog heel wat misverstanden. Zo is het niet helemaal duidelijk welke voedingsstoffen anti-oxidanten bevatten en in welke hoeveelheden. Bovendien wordt vaak de vraag gesteld of het al dan niet vitamines zijn.

Veel voedingsproducten bevatten anti-oxidanten, die inderdaad tot de vitamines gerekend mogen worden. Onder andere vitamine C, vitamine A en vitamine E zijn effectief vitamines die een rol spelen bij de bescherming van het beschermingssysteem van het vrouwelijk lichaam, meer bepaald door de strijd met de vrije radicalen aan te gaan.

Anti-oxidanten beschermen vrouwen (maar ook mannen natuurlijk) door de vernietigende kracht van de vrij radicalen te neutraliseren. Ze verkleinen de risico's op chronische ziekten en vertragen zelfs het verouderingsproces. Sommige wetenschappers zijn van mening dat anti-oxidanten ons afweersysteem helpen versterken wanneer dat systeem onder druk staat. Verzeker uzelf er dus van dat uw voeding voldoende anti-radicalen bevat. Op die manier bent u weer een stukje zekerder van een goede gezondheid.

Syndicatie