Opletten met op grote schaal slikken van vitamine D pillen!

Opletten met op grote schaal slikken van vitamine D pillen!

Optimale hoeveelheid valt moeilijk vast te stellen

Recente studies tonen overduidelijk dat een dagelijkse inname van vitamine D de risico's op kanker kunnen afnemen. Het is echter nog te vroeg om op basis van deze studies op grote schaal vitamine D pillen te gaan slikken, want een optimale hoeveelheid aan vitamine D valt moeilijk vast te stellen. Naargelang van de bron worden verschillende hoeveelheden aangegeven.

Researchers van de University of California kwamen tot de conclusie dat de dagelijkse inname van vitamine D via supplementen kan worden opgetrokken van 400 IU tot 1000 IU. Uiteraard is het moeilijk om dergelijke hoeveelheden aan vitamine D via de voeding te bekomen, zodat er beroep moet worden gedaan op supplementen. De auteurs van de studie suggereren de inname van minstens 1000 IU per dag.

Ze merken daarbij zelfs op dat de inname van 1500 IU vitamine D de risico's op bepaalde vormen van kanker (waaronder darm-, borst- en baarmoederhalskanker) zelfs nog meer zou reduceren. De opgegeven hoeveelheden liggen duidelijk boven de niveaus die momenteel gelden. Toch blijft het opletten met het innemen van te veel vitamine D via supplementen. Hou er rekening mee dat heel wat voedingsproducten, waaronder bijvoorbeeld melk, ook heel rijk zijn aan deze vitamine.

Syndicatie