Vitamine A is goed voor de ogen en helpt infecties bestrijden

Vitamine A is goed voor de ogen en helpt infecties bestrijden

Er zijn heel wat bronnen om een voldoende opname van vitamine A te verzekeren

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Vitamine A is goed voor de ogen en helpt infecties bestrijden. Uiteraard moet u van deze vitaminevorm geen wonderen verwachten. Er zijn heel wat bronnen om een voldoende opname van vitamine A te verzekeren. Wie een goed gediversifieerd dieet volgen, zal ongetwijfeld voldoende van deze vitamine binnenkrijgen om een goede gezondheid te garanderen. Houd er rekening mee dat onderstaand lijstje niet volledig is.

Een belangrijke bron van vitamine A zijn rauwe wortelen. Akkoord, deze mensen voelen zich in veel mindere mate dan konijnen aangetrokken tot de consumptie van wortelen in rauwe vorm, maar gezond is dit menu alleszins. Andere belangrijke bronnen zijn gekookte spinazie, aardappelen in de schil, gekookte broccoli, bereide groene kolen, gestoomde bloemkolen, gekookte erwtjes en ga zo maar door.

Syndicatie