Vitamine C (ascorbinezuur) garandeert gezondheid bloedvezels

Vitamine C (ascorbinezuur) garandeert gezondheid bloedvezels

Vitamine C (ascorbinezuur) is niet alleen in citrusvruchten goed vertegenwoordigd

Vitamine C (ascorbinezuur) is één van de meest bekende vitamines en over de goede kwaliteiten van deze stof bestaat geen enkele twijfel. Dokters dringen er bij hun patiënten regelmatig op aan dat ze meer vitamines moeten innemen en daarbij wordt steevast verwezen naar Vitamine C of ascorbinezuur.

De positieve werkingen van vitamine C (ascorbinezuur) zijn zeer uiteenlopend. Op de eerste plaats biedt deze vitamine bescherming tegen de nadelige effecten van vrije radicalen (anti-oxidanten). Vitamine C (ascorbinezuur) helpt bovendien in de vorming van collageen, een stof die belangrijk is voor de gezondheid van de bloedvezels, voor de ontwikkeling van beenderen en tanden, voor het genezen van wonden enzovoort.

Daarmee stopt het echter niet. Vitamine C (ascorbinezuur) helpt ons afweersysteem te versterken, zodat we een kou kunnen voorkomen of helpen genezen. Daarnaast zijn er aanwijzigingen van een positief effect bij het voorkomen van kanker, hart- en vaatziekten, cataract en andere ziekten.

Wat zijn de belangrijkste bronnen van vitamine C of ascorbinezuur? Uiteraard groenten en fruit, onder andere rode pepers, kiwi, sinaasappelen en andere citrusvruchten, broccoli, frambozen, tomatensap, watermeloen, aardappelen, bananen, wortelen enzovoort.

Syndicatie