Mosselen kunnen uw humeur helpen verbeteren

Mosselen kunnen uw humeur helpen verbeteren

Hoge niveaus B12 vitamines helpen de hersenen beschermen

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Soms hebben bepaalde onderdelen van ons dieet een onverwachte bijwerking. Mosselen kunnen uw humeur helpen verbeteren, zo blijkt, en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van flinke hoeveelheden vitamines B12 in dit zeefruit. Hoge niveaus B12 vitamines helpen de hersenen beschermen. Veel mensen hebben een tekort aan deze vitamines, we kunnen ze dus alleen maar aanraden om meer mosselen te eten.

Vooral wie in zijn jeugd veel mosselen eet, zal op latere leeftijd zijn hersenen scherp kunnen houden. Maar niet alleen vitamine B12 maakt dat mosselen zo goed zijn voor ons humeur, ook de aanwezigheid van zink, jodium en selenium hebben een positieve invloed op de hersenen. Ook vanuit milieustandpunt kan de consumptie van mosselen alleen maar aanbevolen worden, ze worden namelijk gekweekt en het is dus niet zo dat een natuurlijke populatie dreigt te verdwijnen.

Syndicatie