Vitamine B12 speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van bloed- en zenuwcellen

Vitamine B12 speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van bloed- en zenuwcellen

Dankzij het omzetten van proteïnes worden individuen beschermd tegen bloedarmoede en maagstoornissen

Vitamine B12 is een minder voor de hand liggende vitamine die wordt gevormd door micro-organismen zoals bacteriën en gist. Deze bacteriën worden in heel wat dieren aangetroffen. Waarom is het belangrijk dat we deze vitamine niet over het hoofd zien? Vitamine B12 speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van bloed- en zenuwcellen. Dankzij het omzetten van proteïnes worden individuen bovendien beschermd tegen bloedarmoede en maagstoornissen.

Liefhebbers van ganzelever hebben geluk, zij hoeven niet te vrezen voor een gebrek aan vitamine B12. Hetzelfde geldt voor wie regelmatig een paar oesters slurpt. Lever van kalveren staat waarschijnlijk niet op ieders menukaart, maar regenboogforel kan dit gemis compenseren. Daarnaast is yoghurt een bron van vitamine B12 die in ieders keuken aan te treffen is. En inderdaad, ook melk en harddgekookte eieren komen in aanmerking voor wie bijvoorbeeld geen ganzenlever lust.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie