Vitamine B2 speelt een rol bij energievoorziening

Vitamine B2 speelt een rol bij energievoorziening

Voornaamste bron van vitamine B2 zijn zuivelproducten

Vitamine B2 is één van de levensnoodzakelijk vitamines voor het menselijk lichaam. Deze vitamine staat ook bekend onder de namen riboflavine of lactoflavine. Een tekort komt vooral voor bij zwangere vrouwen en bij alcoholici. De behandeling van dit tekort is echter niet zo moeilijk.

Wat is de benodigde hoeveelheid vitamine B2? Bij mannen van 19 jaar of ouder mag worden gedacht aan 1,30 milligram per dag, bij vrouwen van 19 of ouder gaat het om 1,10 milligram per dag. Onder beide leeftijden worden geen richthoeveelheden opgegeven.

Eén van de belangrijkste opdrachten van vitamine B2 is het vrijmaken uit carbohydraten, vet en proteïne van energie voor gebruik in het menselijk lichaam. Daarnaast is deze vitamine ook betrekken bij het transport van ijzer door het menselijk lichaam en bij het metabolisme.

Ook bij huidfuncties is een voldoende hoeveelheid vitamine B2 noodzakelijk. De belangrijkste bron van deze vitamine zijn zuivelproducten, daarnaast wordt ze ook gevonden in granen, dondergroene groenten met bladeren, lever, vlees, lamsvlees, eieren en gist. Gist wordt nogal eens toegediend bij de behandeling van een gebrek aan vitamine B2 bij alcoholici.

Syndicatie