Eerste vitamine D supplement voor voorkomen kanker krijgt positief advies

Eerste vitamine D supplement voor voorkomen kanker krijgt positief advies

Canadian Cancer Society geeft voorbeeld, bewijslast groeit dat vitamine D risico's op kanker kan verkleinen

Het eerste vitamine D supplement voor het voorkomen kanker heeft een positief advies voor gebruik gekregen. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat er een link bestaat tussen vitamine D en het voorkomen van kanker. Supplementen van deze vitamine kunnen de risico's op kanker doen afnemen.

De Canadian Cancer Society heeft het goede voorbeeld gegeven door het verstreken van het positief advies. Volgens de organisatie is bewijslast gegroeid dat vitamine D daadwerkelijk de risico's op kanker kan doen verkleinen. Daarbij wordt niet specifiek naar één vorm van kanker verwezen, vitamine D zou verschillende soorten kanker kunnen helpen voorkomen.

De Canadian Cancer Society adviseert de inname van vitamine D supplementen aan volwassenen in een hoeveelheid van 1.000 IU per dag gedurende de herfst en de winter. Volwassenen met een lager vitamine D niveau mogen zelfs boven deze hoeveelheid gaan. Het betreft meer bepaald ouderen, mensen met een donkere huid en mensen die niet vaak buitenkomen. Ook wie graag dik gekleed rondloopt, mag extra supplementen van vitamine D nemen.

Syndicatie