Veel vrouwen krijgen onvoldoende vitamines via groenten en fruit binnen

Veel vrouwen krijgen onvoldoende vitamines via groenten en fruit binnen

Vooral anti-oxidanten zijn belangrijk om gezondheid van vrouwen te garanderen

De meeste vrouwen weten dat vitamines noodzakelijk zijn om gezond te blijven. Bovendien weten ze ook wel dat ze elke dag groenten en fruit moeten eten om de noodzakelijke vitamines binnen te krijgen. Veel vrouwen krijgen echter onvoldoende vitamines via groenten en fruit binnen. Daardoor duiken gezondheidsproblemen op en die worden door de medische wereld dan ook omschreven als vitamine-inefficiënties.

Vooral anti-oxidanten zijn belangrijk om gezondheid van vrouwen te garanderen. Daarom is het belangrijk om goed te weten welke vitamines van essentieel belang zijn voor vrouwen en uit welke voedingsproducten die kunnen betrokken worden. Krijgt een vrouw te weinig vitamines binnen via groenten en fruit, dan is het aangewezen om vitaminesupplementen voor te schrijven. Daarbij dient er rekening te worden gehouden met het feit dat verschillende vitamines in verschillende fases van het leven belangrijk zijn.

Veel voedingsproducten bevatten anti-oxidanten, maar er zijn enkele vitamines die specifiek bekendstaan als belangrijke bronnen van anti-oxidanten. Dat geldt op de eerste plaats voor vitamine A - onder retinol en de carotenen - vitamine C en vitamine E. Deze anti-oxidanten lijken een rol te spelen in de bescherming van de lichaamscellen. Dat gebeurt door het neutraliseren van de hoogste reactie en onstabiele molecules die vrije radicalen worden genoemd.

Syndicatie