Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in ons afweersysteem

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in ons afweersysteem

Er zijn heel wat bronnen beschikbaar voor vitamine B6

Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in ons afweersysteem, deze vitamine staat ook bekend onder de naam pyridoxine, adermine, pyridoxal of pyridoxamine. Het aanbod aan vitamines B6 is relatief groot. De chemische samenstelling van de vitamines zullen we de lezer besparen, dit wegens te ingewikkeld.

De gewenste hoeveelheid vitamine B6 is afhankelijk van geslacht en leeftijd. Bij mannen van 19 tot 50 jaar gaat het om 1,30 milligram per dag, bij mannen boven die leeftijd mag de hoeveelheid opgetrokken worden tot 1,70 milligram. In het geval van vrouwen van 19 tot 50 jaar bedraagt de vereiste hoeveelheid 1,30 milligram, vanaf 51 jaar wordt 1,50 milligram per dag voorgeschreven.

De werking van vitamine B6 siteert zich op de eerste plaats in het metabolisme, meer bepaald wat betreft carbohydraten en proteïnes. Daarnaast is deze vitamine belangrijk in het omzettingsproces naar nicotinezuur, een stof die voor het menselijk lichaam belangrijk is. Daarnaast helpt vitamine B6 ook de werking van ons afweersysteem en van het zenuwstelsel te garanderen. Ook helpt het om bloedarmoede te voorkomen door het ijzertransport in ons mechanisme te helpen organiseren.

Tenslotte is vitamine B6 belangrijk voor het handhaven van de suikerspiegel in ons bloed op een normaal niveau, evenals bij het voorkomen van hartziekten. De beste bronnen voor deze vitamine zijn vlees, vis, gevogelte, bonen, eieren, aardappelen, sommige fruitsoorten en groenten (watermeloenen en bananen) enzovoort.

Syndicatie