Vitamine E herstelt het DNA, bestrijdt vrije radicalen

Vitamine E herstelt het DNA, bestrijdt vrije radicalen

Vitamine E werkt ook als een anti-oxidant

Vitamine E staat ook bekend als tocopherol of alpha-tocopherol. Het is een misschien minder bekende vitamine, die nochtans een aantal nuttige functies in het mensenlichaam heeft. Zowel voor mannen als voor vrouwen is een hoeveelheid van 19 milligram per dag aanbevolgen, dit vanaf de leeftijd van 19 jaar.

Vitamine E versterkt het afweersysteem en herstelt onze DNA. Deze twee belangrijke functies worden aangevuld met een werking als anti-oxidant. Dat betekent dat deze vitamine veel wordt gebruikt in cosmetica, maar over het positief effect van het gebruik via cosmetica in het menselijk lichaam is niet iedereen het over eens. Vitamine E bestrijdt als anti-oxidant de vrije radicalen in ons lichaam die cellen vernietigen en die bijdragen in de strijd tegen hart- en vaatziekten en tegen kanker.

De belangrijkste bron van vitamine E zijn plantaardige oliën, zoals in margarine en in salades. Daarnaast komt deze vitamine ook voor in verrijkte ontbijtgranen. Andere belangrijke bronnen zijn bladgroenten, noten, bonen, volle granen enzovoort. Mensen met een tekort aan vitamine E zijn relatief zeldzaam.

Syndicatie