Vitamine D is noodzakelijk voor de versterking van ons afweersysteem

Vitamine D is noodzakelijk voor de versterking van ons afweersysteem

En reduceert bovendien de risico’s op ontstekingen

Vitamine D is niet niet zo veel voedingsproducten aanwezig, maar wordt wel aan sommigen toegevoegd. Iedereen weet natuurlijk dat we ons niveau aan vitamine D op peil krijgen door UV-stralen, die bijvoorbeeld van de zon afkomstig kunnen zijn. Vitamine D is noodzakelijk voor de versterking van ons afweersysteem en reduceert bovendien de risico’s op ontstekingen. Maar vergeet ook niet dat vitamine D essentieel is voor de absorptie van kalk, dat op zijn beurt noodzakelijk is om ons beenderstelsel op de juiste manier te doen groeien.

Zonder vitamine D worden onze beenderen broos en breekbaar. Daarom is het noodzakelijk dat we voldoende vitamine D binnenkrijgen, hoewel voorzichtigheid is geblazen wat betreft de blootstelling aan de zon. De zon kan deels worden vervangen door vette vis, waarbij we op de eerste plaats denken aan heilbot, makreel, zalm en sardines. Fijnproevers kunnen echter ook hun noodzakelijke portie vitamine D bij oesters gaan halen. Garnalen komen overigens ook in aanmerking.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie