Vitamine D helpt het afweersysteem versterken

Vitamine D helpt het afweersysteem versterken

Vitamine D verhindert afwijkingen in het beenderstelsel

Vitamine D heeft vele nuttige functies, waaronder ook het op peil houden van het kalk- en fosfoorgehalte in het lichaam. Dat betekent dat voor deze vitaminevorm een belangrijke rol is weggelegd bij de vorming van het beenderstelsel en de tanden. Een voldoende dosis helpt afwijkingen in het beenderstelsel voorkomen.

Vitamine D helpt bovendien het afweersysteem versterken en stimuleert de celgroei. Verschillende studies tonen bovendien aan dat het kanker kan helpen voorkomen. Ook is vitamine D erg belangrijk voor onze hormonenhuishouding. Een gebrek aan vitamine D kan zodoende heel wat vervelende neveneffecten hebben.

De belangrijkste bron van vitamine D is het zonlicht, we krijgen deze vitamine door blootstelling van de huid aan de UV-stralen in zonlicht. Andere belangrijke bronnen zijn vette vis, zoals bijvoorbeeld zalm, tonijn, sardines en makreel. Ook melk en sommige ontbijtgranen zijn versterkt met vitamine D. Tenslotte zijn er nog secundaire bronnen zoals eieren, rundslever, Zwitserse kaas enzovoort.

Syndicatie