Vitamine C en E zijn als anti-oxidanten belangrijk voor de stofwisseling

Vitamine C en E zijn als anti-oxidanten belangrijk voor de stofwisseling

Veel lichaamsproblemen zijn een gevolg van oxidatie, anti-oxidanten zijn daarom noodzakelijk

Zuurstof is uiteraard noodzakelijk om te leven, maar als gevolg van het verbruik van zuurstof komen er als bijproducten vrije radicalen vrij en die kunnen schadelijk zijn voor ons lichaam. Anti-oxidanten als vitamine C en E helpen die vrije radicalen uit te schakelen.

Veel lichaamsproblemen zijn een gevolg van oxidatie, anti-oxidanten zijn daarom noodzakelijk. We denken daarbij aan problemen als hart- en vaatziekten, oogziekten, kanker enzovoort, eigenlijk te veel om op te noemen. Het nut van die anti-oxidanten is precies te verhinderen dat er schade aan ons lichaam wordt aangericht. Indien nodig zullen ze die schade bovendien herstellen.

Daarnaast versterken anti-oxidanten ons afweersysteem, waardoor hun beschermende functie nog wordt versterkt. Heel wat vitamines, ook vitamine A bijvoorbeeld, worden tot de anti-oxidanten gerekend. Hetzelfde geldt voor de carotenen. Dat betekent dat we in onze voeding aandacht moeten besteden aan deze producten, onder andere door het eten van voldoende groenten en fruit.

Syndicatie