Vitamine E kan de werking van vaccinaties bij oudere mensen helpen versterken

Vitamine E kan de werking van vaccinaties bij oudere mensen helpen versterken

Het immuunsysteem bij oudere mensen reageert namelijk niet altijd even krachtig genoeg bij injecties tegen bijvoorbeeld de griep

Recent is een nieuwe interessante studie verschenen over de werking van vitamine E. Dat vitamine E onmisbaar is voor het menselijk lichaam, wisten we natuurlijk al veel langer. De rol van vitamine E is op de eerste plaats het voorkomen van ziekten. Maar blijkbaar weet de medische wetenschap nog bijlange niet alles over de mate waarin vitamine E een uitwerking op ons lichaam heeft.

Vitamine E kan namelijk de werking van vaccinaties bij oudere mensen helpen versterken en dat is een nieuw gegeven. Het immuunsysteem bij oudere mensen reageert namelijk niet altijd even krachtig genoeg bij injecties tegen bijvoorbeeld de griep en het toedienen van een extra dosis vitamine E kan daar iets aan verhelpen. Voedingsproducten rijk aan vitamine E zijn onder andere noten, kiwi’s, zonnebloemen, mango’s, olijfolie, spinazie enzovoort.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie