Heeft vitamine B al dan niet een remmend effect op Alzheimer?

Heeft vitamine B al dan niet een remmend effect op Alzheimer?

Sommige studies kennen vitamine B een positief effect toe in de strijd tegen Alzheimer, andere studies loochenen dat

Heeft vitamine B al dan niet een remmend effect op Alzheimer? Sommige studies kennen vitamine B een positief effect toe in de strijd tegen Alzheimer, andere studies loochenen dat dan weer. Aminozuren, zoals onder andere de homocysteines, zouden een rol spelen bij het ontstaan van Alzheimer.

Wie hoge volumes van deze aminozuren in zijn lichaam heeft, zou het meest gebaat zijn bij een extra inname van vitamine B. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in PLoS One, een uitgave van de Public Library of Science. Deze studie spreekt echter vorige studies tegen, waar van een positief effect van vitamine B op Alzheimer niets te merken viel.

Een studie bij 340 patiënten bij milde of matige vormen van Alzheimer leerde dat het toedienen van vitamine B geen verschil maakte op het geheugen en andere vaardigheden. In ieder geval is verder onderzoek naar het verband tussen vitamine B en Alzheimer noodzakelijk. Dat betekent echter niet dat vitamine B niet gezond is en in matige hoeveelheden kan worden ingenomen in de vorm van supplementen.

Syndicatie