Vitamine C helpt ons de winter gezond door te komen

Vitamine C helpt ons de winter gezond door te komen

Voorkom griep en verkoudheden door voldoende anti-oxidanten op te nemen

Vitamine C helpt ons de winter gezond door te komen, zo heeft ons moeder geleerd toen we nog jong en onervaren waren. Voorkom griep en verkoudheden door voldoende anti-oxidanten op te nemen, want vitamine C werkt in feite op dezelfde manier als een anti-oxidant. De sterke punten van vitamine C zijn echter veelvuldig: bescherming tegen vrije radicalen, tegen hart- en vaatziekten, tegen aandoeningen van het zenuwstelsel, tegen cataract en ga zo maar door. Volgens de medische wetenschap kan vitamine C zelfs bescherming bieden tegen kanker. 

Andere goede eigenschappen zijn bijvoorbeeld de verbeterde absorptie van ijzer, om er maar eentje te noemen. De belangrijkste bronnen van vitamine C zijn broccoli, spruitjes en, voor wie geen groot liefhebber is van groenten, frambozen, kiwi’s, sinaasappels en ander fruit. Eén van de belangrijkste redenen waarom ons altijd werd (en wordt) aangeraden om fruit te eten, is precies de aanwezigheid van vitamine C.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

 Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie