Vrouwen hebben op elke leeftijd vitamines nodig

Vrouwen hebben op elke leeftijd vitamines nodig

Behoeften aan vitamines verandert bij vrouwen op elke leeftijd

Vrouwen hebben op elke leeftijd vitamines nodig, zoveel is duidelijk. De behoeften aan vitamines verandert echter bij vrouwen op elke leeftijd. Dat betekent dat jonge vrouwen vitamines in andere verhoudingen nodig hebben dan vrouwen op middelbare leeftijd of dan vrouwen op oudere leeftijd. Gezondheidsbewuste vrouwen houden daar beter rekening mee.

Vrouwen op vruchtbare leeftijd moeten er rekening mee houden dat ze meer behoefte hebben aan B9. Deze vitamine is nodig om gezonde kinderen te kunnen baren. Wie de menopause achter de rug heeft, heeft meer kalk en vitamine D nodig om het beenderstelsel sterk te houden. Een gebrek aan eender welke vorm van vitamines kan aanleiding geven tot serieuze gezondheidsproblemen.

Maar wat zijn vitamines eigenlijk? Het betreft chemische stoffen die betrokken zijn in al de lichaamsprocessen. Dat gebeurt door deel te nemen aan reacties binnen de cellen. Iedere vitamine heeft een specifieke functie binnen het lichaam. Geen enkel voedingsproduct bevat alle vitamines die we nodig hebben. Met uitzondering van vitamine D kan het menselijk lichaam zelfs geen vitamines aanmaken. Vitamines moeten dus komen uit onze voeding of uit voedingssupplementen.

Syndicatie