Vitamine B6 ondersteunt ons zenuwstelsel

Vitamine B6 ondersteunt ons zenuwstelsel

Ook het opbouwen van aminozuren in het bloed en de afbraak van suiker is te danken aan deze vitamine

Vitamine B6 ondersteunt ons zenuwstelsel, maar de rol van deze vitamine gaat nog veel verder. Ook het opbouwen van aminozuren in het bloed en de afbraak van suiker is te danken aan deze vitamine

Ook het opbouwen van aminozuren in het bloed en de afbraak van suiker is te danken aan deze vitamine, die daarnaast betrokken is bij meer dan 100 enzymereacties verspreid over het menselijk lichaam. Vitamine B6 is misschien minder bekend maar daarom niet minder belangrijk.

Wie regelmatig bananen eet, zal geen last hebben van een tekort aan deze vitamine. Maar ook barbecueliefhebbers komen aan hun trekken, want onder andere geroosterde kippenborst en geroosterde kalkoen bevatten vitamine B6. Minder voor de hand liggende bronnen zijn peterselie, avocado’s, gebakken aardappelen enzovoort. O ja, we mogen rode pepers en watermeloenen niet vergeten. 

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Syndicatie