Supplementen vitamine D in sommige gevallen onmisbaar

Supplementen vitamine D in sommige gevallen onmisbaar

Voedingsproducten bevatten vaak onvoldoende hoeveelheden vitamine D

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute en uitgevoerd door de Harvard School of Public Health mag een hoog niveau van vitamine D geassocieerd worden met een 17% kleinere kans op kanker, in welke vorm van ook. Het voordeel van 1.500 IU vitamine D was vooral positief op kankers in het spijsverteringsstelsel. In dat geval was er zelfs sprake van een reductie van het aantal kankergevallen met 45%.

Deze bevindingen worden bevestigd door een rapport verschenen in The American Journal of Clinical Nutrition, waarin werd geponeerd dat vitamine D supplementen (1.100 IU) in combinatie met kalksupplementen de gevallen van kankergevallen bij post-menopauzale vrouwen sterk reduceert.

De Canadian Cancer Society wijst op het feit dat vitamine D vooral uit zonlicht komt, maar ontraadt toch om alleen op de zon beroep te doen om voldoende vitamine D in te halen. Heather Logan, Director Cancer Control Policy van de vereniging, sluit niet uit dat enkele minuten blootstelling aan zonlicht per dag de risico's op huidkanker gevoelig verhoogt. Daarom zijn supplementen vitamine D voor sommige mensen quasi onmisbaar, alleen op die manier kunnen zij voldoende hoeveelheden van deze vitaminevorm naar binnen krijgen. Logan herinnert er aan dat een glas melk 100 IU vitamine D bevat.

Syndicatie