Vitamine B12 kan bloedarmoede helpen genezen

Vitamine B12 kan bloedarmoede helpen genezen

Wat zijn de symptomen van bloedarmoede? Helpt vitamine B12 altijd?

Vitamine B12 kan bloedarmoede helpen genezen, zo is wetenschappelijk vastgesteld. Vaak wordt bloedarmoede geassocieerd met een tekort aan ijzer, maar dat hoef niet altijd het geval te zijn. Er bestaan namelijk verschillende vormen van bloedarmoede. Vraag daarom duidelijk aan uw dokter aan welke vorm van bloedarmoede u lijdt.

Het is inderdaad mogelijk dat u toch aan bloedarmoede lijdt, hoewel uw ijzergehalte in het bloed zich toch op een normaal niveau bevindt. Dokters worden regelmatig met dergelijke gevallen geconfronteerd. Vitamine B12 biedt ook in deze gevallen van bloedarmoede een oplossing.

Wat zijn de symptomen van bloedarmoede? Hoewel er verschillende oorzaken van bloedarmoede zijn, vertonen ze steeds dezelfde symptomen. Die symptomen zijn bekend. Op de eerste plaats is er het geval van vermoeidheid of van zwakte. Sommige mensen die aan bloedarmoede lijden, kunnen nog nauwelijks op hun benen staan. Daarnaast zijn er vaak problemen met de ademhaling, een gevoel van duizeligheid, de onmogelijkheid tot concentratie enzovoort. In al deze gevallen is een kuur met vitamine B12 aangewezen.

Syndicatie