Vitamine B12 van dierlijke oorsprong valt aan te bevelen boven andere bronnen van deze vitamine

Vitamine B12 van dierlijke oorsprong valt aan te bevelen boven andere bronnen van deze vitamine

Vooral vis en andere zeevoedsel bevat grote hoeveelheden vitamine B12

Dat we een dagelijkse dosis van minstens 6 microgram vitamine B12 nodig hebben, zal niemand kunnen ontkennen. Het belang van deze vitamine ligt op de eerste plaats in het feit dat het ons metabolisme ondersteunt, ons zenuwstelsel op de juiste manier helpt functioneren en de creatie van rode bloedlichaampjes bevordert. Deze laatste zijn nodig om er voor te zorgen dat ons bloed genoeg zuurstof bevat.

Maar minder geweten is dat vitamine B depressies helpt voorkomen, migraine helpt verlichten en zelfs goed is voor de ogen. Er zijn heel wat bronnen voor deze vitamine, waaronder bijvoorbeeld ook melk en yoghurt. Vitamine B12 van dierlijke oorsprong valt echter aan te bevelen boven andere bronnen van deze vitamine, zo leert ons de medische wetenschap. Vooral vis en andere zeevoedsel bevat grote hoeveelheden vitamine B12, naast uiteraard de onvermijdelijke omega 3-vetzuren.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie