Vitamine E helpt om grote kuis te houden in het menselijk lichaam

Vitamine E helpt om grote kuis te houden in het menselijk lichaam

Dankzij vitamine E kunnen we de gevolgen van milieuvervuiling tot een minimum beperken

Over de verschillende vormen van vitamines en hun werking zijn al bibliotheken volgeschreven. De medische wereld is het gloeiend eens dat vitamines gezond zijn, waarbij echter steeds voor ogen moet worden gehouden dat overdaad schaadt. Dat geldt voor alle andere soorten vitamines en dat geldt dus ook voor vitamine E. Sommige wetenschappers vergelijken het optreden van vitamine E in ons lichaam met dat van de afvaldienst.

Vitamine E helpt om grote kuis te houden in het menselijk lichaam, zoals een antioxidant helpt het de vrije radicalen (onstabiele moleculen die het DNA kunnen beschadigen en ziektes in de hand werken) bestrijden. Dankzij vitamine E kunnen we de gevolgen van milieuvervuiling tot een minimum beperken, maar ook bijvoorbeeld de gevolgen van UV straling helpen neutraliseren.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie