U lust geen spruiten? Dat is spijtig, want ze vormen een rijke bron van vitamine C

U lust geen spruiten? Dat is spijtig, want ze vormen een rijke bron van vitamine C

Wonden zullen makkelijker genezen wanneer ons lichaam voldoende vitamine C bevat

De inwerking van vitamine C kan moeilijk onderschat worden, ook vanuit esthetisch standpunt. Een voldoende hoeveelheid vitamine C zal namelijk de vorming van rimpels beletten, wat vooral voor vrouwen een doorslaggevend argument kan vormen. Maar de werking van vitamine C gaat ook dieper, deze vitamine absorbeert de levensgevaarlijke vrije radicalen die zo veel gevaarlijke ziektes veroorzaken.

U lust geen spruiten? Dat is spijtig, want ze vormen een rijke bron van vitamine C. Alternatieven voor spruiten zijn onder andere aardbeien, rode pepers, sinaasappels, kiwi’s, broccoli enzovoort. Al deze voedingsproducten zijn zeer rijk aan vitamine C . Een rode peper zal tweemaal de hoeveelheid vitamine C  van een doorsnee appelsien bevatten. Maar we vergeten nog één belangrijke werking van vitamine C. Wonden zullen makkelijker genezen wanneer ons lichaam voldoende vitamine C bevat.

Sommigen mensen proppen zich vol vitaminen, in de hoop zo hun levensduur te kunnen verlengen. Dat blijkt echter niet de juiste aanpak te zijn, zoals blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers van de University of Hawaii hielden statistieken bij van 180.000 mannen en vrouwen en de conclusie van hun onderzoek was klaar en duidelijk: slikkers van vitamines leefden niet noodzakelijk langer.

Bovendien bleek van bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten al evenmin sprake te zijn. Het is dus absoluut niet nodig om dagelijks een dosis vitamines te slikken om gezond te blijven. Wat echter wel het geval is: er bestaan heel wat voedingsingrediënten die ons lichaam op een gezonde manier voeden, die ons beschermen tegen vermoeidheid en die ons, inderdaad, aan een langer en gezonder leven kunnen helpen. Zonder deze stoffen kunnen we/ons lichaam dus eigenlijk niet.

Syndicatie