Vitamine B1 geeft ons energie en houdt het hart gezond

Vitamine B1 geeft ons energie en houdt het hart gezond

Vitamine B1 of thiamine helpt tevens de zenuwen en de spieren controleren

Iedereen weet dat we vitamine B1 nodig hebben, maar vraag 10 mensen waarom we deze vitamine nodig hebben en 9 van de 10 zullen op die vraag geen antwoord kunnen formuleren. Vitamine B1 geeft ons energie en houdt het hart gezond, maar deze vitamine (ook wel thiamine genaamd) helpt tevens de zenuwen en de spieren controleren. Het belang van vitamine B1 kan dus moeilijk overschat worden.

Er zijn heel wat verschillende bronnen van vitamine B1 die in ons dieet kunnen worden opgenomen, heel ver hoeven we daarvoor trouwens niet te zoeken. Pitten van zonnebloemzaden zitten propvol met deze vitamine, evenals tonijn, zwarte bonen en maïs. Maar daar stopt het niet mee. Ook sesamzaad, asperges, spinazie, ananas enzovoort kunnen belangrijke bronnen van vitamine B1 vormen.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie