Zware drinkers mogen niet vergeten om extra vitamines te nemen

Zware drinkers mogen niet vergeten om extra vitamines te nemen

Alcoholmisbruik kan leiden tot een tekort aan vitamines, vooral vitamine B1

Alcoholmisbruik heeft vele schadelijke neveneffecten. Op de eerste plaats zal een zware drinker zichzelf gaan verwaarlozen, waardoor hij of zij zich slecht gaat voeden. Een evenwichtige voeding zal er niet meer bij zijn, als er al wordt gegeten betreft het meestal junk food of een andere snelle hap. Wie wil gezond blijven, heeft echter een uitgebalanceerd dieet nodig.

Zware drinkers mogen daarom niet vergeten om extra vitamines te nemen, kwestie van vervelende aandoeningen te vermijden. Die vitamines zijn namelijk nodig om de hersenen op de juiste manier te laten functioneren. Gebrek aan vitamines kan de oorzaak zijn van tal van aandoeningen, met als meest voor de hand liggende het syndroom van Korsakov.

Alcoholmisbruik kan leiden tot een tekort aan vitamines, vooral vitamine B1. Aanvulling van die gemiste hoeveelheid vitamines lijkt daarom aangewezen. In de meeste gevallen zal dat echter niet gebeuren, om de eenvoudige reden dat een alcoholist zich eigenlijk alleen beperkt tot zijn alcoholgebruik. Voor andere dingen is er geen of weinig aandacht, met alle gevolgen van dien.

Syndicatie