Heeft het gebruik van multivitamines en voedingssupplementen zin?

Heeft het gebruik van multivitamines en voedingssupplementen zin?

Wetenschap heeft nog altijd geen duidelijke antwoorden kunnen formuleren over zin of onzin van het gebruik van multivitamines en voedingssupplementen

Heeft het gebruik van multivitamines en voedingssupplementen zin?, is een vaak die ons vaak wordt gesteld. Het gebruik van supplementen, bijvoorbeeld om meer energie te krijgen, is wijdverbreid. Hetzelfde geldt voor vitamines in verschillende vormen. Op de markt is vanalles en nog wat verkrijgbaar, zonder dat helemaal duidelijk is wat het nut van die producten eigenlijk is.

Dat antwoord kunnen we ook hier niet geven. De wetenschap heeft nog altijd geen duidelijke antwoorden kunnen formuleren over zin of onzin van het gebruik van multivitamines en voedingssupplementen. Hetzelfde geldt voor coolers, energiedrankjes enzovoort. Het gebruik van al deze stoffen stijgt in razendsnel tempo, terwijl we echter nog altijd geen antwoorden op een aantal vragen hebben gekregen.

Het waarom van het gebruik van multivitamines en voedingssupplementen ligt voor de hand: iedereen wil zijn gezondheid verbeteren of zich energieker voelen. Vaak horen we gebruikers van deze producten zeggen dat ze inderdaad het gewenste effect hebben bereikt. In die zin kan het gebruik van deze stoffen inderdaad alvast een psychologisch effect hebben, nog afgezien van een mogelijk fysisch effect. In het geval van de meeste multivitamines, voedings- en energiesupplementen geldt dus dat ze wel degelijk een positief effect hebben. In de praktijk zal de keuze van het juiste product echter belangrijk zijn.

Syndicatie