Betacaroteen verandert snel in vitamine A in het lichaam

Betacaroteen verandert snel in vitamine A in het lichaam

Normale niveaus van vitamine zijn noodzakelijk voor een goed gezicht, een sterk afweersysteem en een goede algemene gezondheid

Bètacaroteen wordt gerangschikt onder de carotenoïden, dit zijn stoffen die nauw verwant zijn met de vitamines. Betacaroteen wordt snel vitamine A in het lichaam. Normale niveaus van vitamine zijn noodzakelijk voor een goed gezicht, een sterk afweersysteem en een goede algemene gezondheid.

Door de niet-medische wereld wordt bètacaroteen vaak beschouwd als een vorm van vitamine A zelf, hoewel dat wetenschappelijk gezien niet helemaal klopt. Bètacaroteen is, ook als voedingssupplement populair geworden vanwege zijn rol als anti-oxidant. Deze anti-oxidanten beschermen lichaamscellen tegen beschadiging en zijn zodoende nuttig.

Studies tonen aan dat mensen die veel groenten en fruit eten die rijk zijn aan bètacaroteen in mindere mate kans hebben op kankers en hart- en vaatziekten, precies vanwege de omzettting in vitamine A. Tot dusver hebben studies nog niet kunnen aantonen dat supplementen bètacaroteen dezelfde positieve werking hebben als bètacaroteen die uit voedingsstoffen wordt betrokken.

Syndicatie