Kunnen kruiden, multivitamines en voedingssupplementen humeur verbeteren?

Kunnen kruiden, multivitamines en voedingssupplementen humeur verbeteren?

Wetenschap gaat er tot nader order van uit dat positieve effecten beperkt zijn

Kunnen kruiden, multivitamines en voedingssupplementen ons humeur helpen verbeteren? Het gebruik van deze alternatieve producten, onder andere in de vorm van capsules of pillen heeft een hoge vlucht genomen. Op de markt zijn honderden producten verkrijgbaar, zodat niemand door het bos eigenlijk de bomen nog kan zien. Wat is nuttig voor wat en wat is eigenlijk overbodig?

Sommige kruiden, multivitamines en voedingssupplementen kunnen inderdaad een positieve invloed op onze stemmingen hebben. Maar in hoeverre reikt die positieve invloed? De wetenschap gaat er tot nader order van uit dat de positieve effecten van deze producten beperkt zijn.

Meer wetenschappelijk onderzoek naar het effect van kruiden, multivitamines en voedingssupplementen op de stemming is alleszins aangewezen. Miljoenen mensen moeten wereldwijd medisch worden behandeld door depressies en andere vormen van stemmingsstoornissen. Medicijnen zijn duur, zodat alternatieve behandelingsvormen alleszins een aanvaardbaar alternatief kunnen vormen. Ter illustratie: de jaarlijkse kostprijs voor depressies alleen wordt op meer dan 50 miljard dollar geraamd.

Syndicatie