Medische wereld: geen uitspraken over multivitamines en voedingssupplementen

Medische wereld: geen uitspraken over multivitamines en voedingssupplementen

Multivitamines en voedingssupplementen zijn niet altijd hun geld waard

Wie regelmatig gaat winkelen, zal het niet zijn uitgaan. In onze leefwereld nemen multivitamines en voedingssupplementen een steeds belangrijkere plaats in. De vraag rijst onmiddellijk of dat terecht is of niet. Of met andere woorden: hebben deze producten wel degelijk een waarde of kosten ze alleen maar geld? De vraag stellen is moeilijk, een antwoord formuleren een stuk moeilijker.

De medische wereld houdt zich voorlopig op de vlakte en bindende uitspraken over multivitamines en voedingssupplementen hebben we tot dusver nog niet gehoord. Dat betekent echter niet dat achter de schermen heel wat studie wordt verricht. De afgelopen jaren verschenen er heel wat studies over deze producten. We verwachten er in de onmiddellijke toekomst bovendien nog heel wat.

Multivitamines en voedingssupplementen zijn niet altijd hun geld waard, zo blijkt uit de meeste studies. Deze stoffen hebben vaak wel een waarde, maar de vraag is of die waarde hoog genoeg is om hun (vaak hoge) aanschaffingsprijs te rechtvaardigen. Uiteraard is er van een schadelijk karakter geen sprake, tenminste wanneer de gebruiker zich aan de voorschriften houdt en dus geen te hoge dosissen tot zich neemt. Het laatste woord over multivitamines en voedingssupplementen is in ieder geval nog niet gevallen.

Syndicatie