Altijd opletten met designer drugs die gemakkelijk via internet verkrijgbaar zijn

Altijd opletten met designer drugs die gemakkelijk via internet verkrijgbaar zijn

Nieuwe designer drugs worden vaak hoofdzakelijk via internet verspreid

In de afgelopen jaren was er heel wat te doen rond de opkomst van de designer drugs en de gevaren die daaraan verbonden zijn. Het probleem met deze drugs is dat ze via heel andere kanalen verkrijgbaar zijn, waardoor ook de politiediensten hun controle over de distributiekanalen dreigen te verliezen. Dat schept uiteraard bijkomende problemen.

Altijd opletten met designer drugs die gemakkelijk via internet verkrijgbaar zijn, zo is het advies dat Gary Boggs van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration geeft. Over veel van deze research chemicals, zoals ze ook wel worden genoemd, is amper informatie beschikbaar. Ze zijn het resultaat van huisvlijt, waardoor de weg wijdopen ligt voor fouten in het productieproces.

Nieuwe designer drugs worden vaak hoofdzakelijk via internet verspreid en dat met de snelheid van het licht. Boggs spreekt in dat verband van een perfecte storm van nieuwe trends, want voor de komst van internet duurde het bij wijze van spreken een eeuwigheid alvorens nieuwe drugs hun weg naar het publiek vonden. Het is dus extra opletten geblazen.

Syndicatie