Afkicken of ontwennen van verslaving aan cannabis (weed of hasj) is een pijnlijk proces

Afkicken of ontwennen van verslaving aan cannabis (weed of hasj) is een pijnlijk proces

Ontwennen van cannabisverslaving vergelijkbaar met ontwennen van alcoholverslaving

Afkicken van cannabis (weed of hasj) is een pijnlijk proces, zo blijkt uit de getuigenissen van diegenen die een dergelijke therapie hebben moeten volgen. Ontwennen van cannabis is zelfs vergelijkbaar met ontwennen van alcohol, met een gevaar op hervallen dat relatief vrij groot is. Steeds vaker zien afkickcentra mannen en vrouwen opduiken die een cannabisverslaving hebben.

Uiteraard raakt iemand niet zo maar verslaafd aan cannabis (weed of hasj). Meestal begint het allemaal onschuldig, met een jointje dat op een bepaalde leeftijd in de adolescentenjaren wordt gerookt. De meeste jongeren worden het blowen in de loop van de jaren beu, maar in een aantal gevallen komt het daadwerkelijk tot een zware verslaving. In dat geval is ingrijpen noodzakelijk.

Een verslaving aan cannabis (weed of hasj)  kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Psychotisch worden, is zeker geen uitzondering meer. Afkickcentra hebben vaak de handen vol met patiënten die last hebben met ontwenningsverschijnselen. Sommige verslaafden zien op een bepaald moment de stoppen doorslaan, wat zich kan uiten in aanvallen van geweld. In dergelijke gevallen is het zelfs niet ongewoon dat ze alles kort en klein slaan wat in hun buurt opduikt. Medische begeleiding bij het ontwennen van een verslaving aan cannabis (weed of hasj) is dus absoluut noodzakelijk.

Syndicatie