Gebruik van marihuana doet hersenen minder snel informatie doorgeven

Gebruik van marihuana doet hersenen minder snel informatie doorgeven

Nieuwe studie met gebruik van MRI (magnetic resonance imaging) moet aantonen hoe marihuana de werking van het brein beïnvloedt

Onderzoek bij bij multiple sclerose patiënten heeft uitgewezen dat het gebruik van cannabis-producten het denkvermogen in negatieve zin kan beïnvloeden. Marihuana wordt regelmatig voorgeschreven om de pijnen en spierspanningen te verlichten. Anthony Feinstein, professor psychiatrie bij de University of Toronto en aan het  Sunnybrook Health Sciences Center, is echter een fervent tegenstander van deze toepassing.

Zijn onderzoek wees namelijk uit dat het gebruik van marihuana de hersenen minder snel informatie doet doorgeven. Het onderzoek werd uitgevoerd bij bij multiple sclerose patiënten, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat dezelfde symptomen ook bij andere gebruikers gaat optreden. Overigens is het laatste woord over het medisch gebruik van cannabis nog niet gevallen.

Feinstein is in ieder geval van mening dat verder onderzoek noodzakelijk is. Een nieuwe studie met gebruik van MRI (magnetic resonance imaging) moet aantonen hoe marihuana de werking van het brein beïnvloedt. Het is nog niet duidelijk of die studie opnieuw bij multiple sclerose patiënten zal worden uitgevoerd, maar de kans lijkt groot dat dit inderdaad het geval zal zijn. Deze patiënten gebruiken namelijk relatief vaak cannabis als pijnstiller.

Syndicatie