Zou het kunnen zijn dat kaas goed is voor de ogen?

Zou het kunnen zijn dat kaas goed is voor de ogen?

Kleine hoeveelheden kaas kunnen PH-niveau doen stijgen en zo de ogen bescherming bieden

Over de medische gevolgen van het eten van kaas is de wetenschap verdeeld. Kaas is uiteraard lekker en voedzaam, maar zou in te grote hoeveelheden slecht kunnen zijn voor de cholesterol en zo dus bij uitbreiding ook voor hart. Het laatste woord hierover is nog niet gevallen, aan verschillende universiteiten wordt het onderzoek verder gezet. Maar ook andere mogelijke effecten van het eten van kaas staan op het programma.

Zou het kunnen zijn dat kaas goed is voor de ogen? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Kleine hoeveelheden kaas kunnen het PH-niveau doen stijgen en zo de ogen een bepaalde vorm van bescherming bieden. Het onderzoek daaromtrent staat echter nog in de kinderschoenen, zodat het wat vroeg lijkt om al verregaande conclusies te trekken. 

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie