Aardappelen die veel jodium bevatten, kunnen positief inwerken op ons humeur

Aardappelen die veel jodium bevatten, kunnen positief inwerken op ons humeur

Blauwe aardappelen moeten met de schil gegeten worden

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Aardappelen die veel jodium bevatten, kunnen positief inwerken op ons humeur. We hebben het dan op de eerste plaats over blauwe aardappelen, die niet zo makkelijk in de supermarkten te vinden zijn. De consument zal daarom nogal eens wat moeite moeten doen om ze te vinden, maar de zoektocht er naar loont alleszins de moeite. Hun blauwe kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van anthocyanines, krachtige antioxidanten.

 Blauwe aardappelen moeten met de schil gegeten worden om de volledige werking van die antioxidanten te garanderen. Ze bevorderen niet alleen het geheugen op korte termijn, maar reduceren ook de kansen op ontstekingen die ons humeur in negatieve zin zouden kunnen beïnvloeden. De schildklier, die jodium nodig heeft, is een belangrijke regelgever van ons humeur, vandaar dat blauwe aardappelen ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Syndicatie