Cornflakes zijn goed voor ongeveer 20% van onze dagelijkse behoeften aan vezels

Cornflakes zijn goed voor ongeveer 20% van onze dagelijkse behoeften aan vezels

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn cornflakes wel degelijk smakelijk

Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Cornflakes zijn goed voor ongeveer 20% van onze dagelijkse behoeften aan vezels In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn cornflakes wel degelijk smakelijk. De gevoelens van de consument ten opzichte van dit typisch ontbijtproduct zijn van gemengde aard: sommigen zijn er dol op, andere moeten er niets van weten. Toch kan het zeker geen kwaad om regelmatig cornflakes als ontbijt te gebruiken, wel integendeel.

Wat bevat een normale portie cornflakes?

180 calorieën
6 gram proteïne
43 gram koolhydraten (5 gram vezels)
1 gram vet

Syndicatie