Opletten voor drugs die makkelijk in huislaboratoria gemaakt kunnen worden

Opletten voor drugs die makkelijk in huislaboratoria gemaakt kunnen worden

Recepten voor deze designer drugs zijn overal vrij verkrijgbaar

Nieuwe drugs als 2C-E of 2C-I zijn bij het grote publiek misschien nog niet zo bekend, maar ze hebben toch al verschillende dodelijke slachtoffers gemaakt. Speicalisten spreken van designer drugs of van research chemicals. Eigenlijk betreft het oude wijn in nieuwe zakken, want meestal worden bestaande moleculen in een enigszins aangepaste vorm gebruikt.

Waarom worden deze designer drugs ontwikkeld? Op de eerste plaats om goedkoper aan drugs te raken, op de tweede plaats om de wetgever een stap voor te blijven. Meestal duurt het een tijdje alvorens de overheid zich bewust is van het opduiken van de nieuwe drugs. Dat betekent dat ze minstens tijdelijk vrij verhandeld kunnen worden.

Het is dus opletten voor drugs die makkelijk in huislaboratoria gemaakt kunnen worden. Het probleem is echter dat de recepten voor deze designer drugs overal vrij verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld ook op internet. Zo worden thuisexperimenten aangemoedigd, met alle gevolgen van dien. Designer drugs zijn meer aanwezig dan over het algemeen wordt aangenomen, maar wie niet tot de incrowd behoort zal daar tot dusver niet veel van hebben gemerkt.

Syndicatie