Paddo’s of magic mushrooms kunnen persoonlijkheid veranderen

Paddo’s of magic mushrooms kunnen persoonlijkheid veranderen

Creativiteit, artistieke aanleg en nieuwsgierigheid kunnen aangewakkerd worden

Psilocybine is in kringen van druggebruikers minder bekend, maar in feite betreft het het werkzame deel van paddo’s of magic mushrooms. Er woeden al jarenlang discussies over hoe schadelijk deze paddestoelen kunnen zijn. Vast staat dat ze een hallucinerend effect hebben, dat enigszins afwijkt van het effect van LSD.

In ieder geval weten de meeste gebruikers van paddo’s en magic mushrooms dat ze het gevaar lopen op zogenaamde flash backs. Dat betekent dat het werkzame deel van de paddestoelen zich ergens in het lichaam ophoopt, waarschijnlijk in het ruggemerg, waardoor de trip op een onverwacht moment weer kan worden heropgestart.

Dat kan op een zeer vervelend moment gebeuren, er zijn voorbeelden bekend van gebruikers van paddo’s of magic mushrooms die tijdens een meeting plots begonnen te trippen en in paniek de kamer verlieten. Wie een flash back meemaakt tijdens de werkuren, zal in de toekomst toch wel twee keer nadenken alvorens hij zich weer aan deze paddestoelen waagt.

Maar er is meer aan de hand. Paddo’s of magic mushrooms kunnen persoonlijkheid veranderen, zo blijkt uit een recente studie uitgevoerd aan de Johns Hopkins University of Medicine in Baltimore. Die persoonlijkheidsstoornis als gevolg van het gebruik van paddestoelen hoeft echter niet noodzakelijk altijd negatief te zijn, ze kan ook iemands openheid versterken

Creativiteit, artistieke aanleg en nieuwsgierigheid kunnen bijvoorbeeld aangewakkerd worden door de consumptie van paddo’s of magic mushrooms. Het effect zou volgens Roland Griffiths, auteur van de studie en professor psychiatrie aan de Johns Hopkins University of Medicine, bovendien van blijvende aard zijn. Een jaar later zouden de neveneffecten van de werking van de paddestoelen nog steeds merkbaar zijn.