Te veel koffie drinken kan u zaken doen horen die er niet zijn

Te veel koffie drinken kan u zaken doen horen die er niet zijn

Wees voorzichtig met de consumptie van koffie

We leven in stressvolle tijden, met drukke agenda’s, strakke deadlines en een lat die steeds hoger wordt gelegd. Om mee te kunnen in de rat race, kan een opkikkertje af en toe geen kwaad. Voor veel mensen kan dat opkikkertje opduiken in de vorm van x aantal koppen koffie. Zeker mannen en vrouwen met een verantwoordelijke functie lopen een grote kans om verslaafd te raken aan koffie.

Wie meer dan 8 uur per dag werkt, zal dat waarschijnlijk onmogelijk klaarspelen zonder koffie. Een kop koffie helpt ons namelijk niet alleen wakker te blijven, maar geeft tevens een extra impuls. Volgens de wetenschap kan er vanaf 500 tot 600 milligram cafeïne per dag van schade aan het lichaam gesproken worden. Die hoeveelheid stemt overeen met ongeveer 5 koppen koffie. De bekenste gevolgen zijn rusteloosheid, spanningen in de spieren enzovoort. Maar er zijn ook minder bekende gevolgen die we in deze minis-serie even uiteenzetten.

Te veel koffie drinken kan u zaken doen horen die er niet zijn, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de University of Melbourne. De researchers noemden op basis van de resultaten van hun onderzoek koffie de meest gebruikte psychoactieve drug. Die psychoactieve factor dreigt echter alleen op te duiken bij de consumptie van 5 koppen koffie of meer per dag. Alleen verstokte koffiedrinkers lopen dus een risico.

Wees dus voorzichtig met de consumptie van koffie, zo moet de conclusie luiden. Het horen van zaken die er niet zijn, is op zijn zachtst gezegd een verontrustend fenomeen te noemen. Professor Simon Crowe, van de La Trobe University in Melbourne, is van mening dat wordt veroorzaakt door de combinatie van stress met cafeïne. Rustige koffiedrinkers hoeven zich dus weinig zorgen te maken.

Syndicatie