Roken van wiet (weed of marihuana) kan tieners dommer maken

Roken van wiet (weed of marihuana) kan tieners dommer maken

Roken van joints kan de ontwikkeling van de hersenen afremmen

We trappen een open deur in door te stellen dat het roken van wiet (weed of marihuana) de werking van onze hersenen beïnvloedt. Iemand die stoned is, reageert heel anders dan iemand die nuchter is. Met name de manier van denken gebeurt anders, onder invloed van drugs zal men heel anders tegen de dingen aankijken.

Regelmatige gebruikers van wiet (weed of marihuana) zullen ervaren hebben dat de perceptie van bepaalde zaken helemaal anders wordt. Het beluisteren van muziek krijgt een heel andere dimensie voor iemand die onder invloed van cannabisproducten is. Wie stoned zijnde naar klassieke muziek luistert, zal vaststellen dat zijn muzikaal gehoor een heel stuk beter wordt. De verschillende partijen zijn bijvoorbeeld duidelijker van elkaar te onderscheiden.

Een ander gevolg van het gebruik van wiet (weed of marihuana) is dat kleuren een heel andere dimensie krijgen. Wie stoned een kunstgalerij bezoekt, zal iets heel anders zien dan wie dat nuchter doet. Vaak wordt het genot van kunst veel groter onder invloed van verdovende middelen. Het gaat dus niet op om te stellen dat cannabisproducten geen toegevoerde waarde hebben, die toegevoerde waarde is er zeker.

Maar anderzijds zal iemand die stoned is alle moeite van de wereld hebben om zich te concentreren. Lezen wordt wegens dit verlies aan concentratievermogen bijna onmogelijk. De gevolgen kunnen echter veel verder reiken, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek dat in Nieuw-Zeeland werd uitgevoerd. Roken van wiet (weed of marihuana) kan met name tieners dommer maken.

Het IQ van tieners op 13 jaar werd getest, waarna datzelfde IQ nog steeds werd hertest op 38 jaar wanneer de man of vrouw in kwestie een verleden van het roken van wiet (weed of marihuana) achter de rug had. Roken van joints kan de ontwikkeling van de hersenen afremmen, zo blijkt. We wisten eigenlijk al dat cannabis niet helemaal onschuldig was, maar het nieuw onderzoek heeft dit nogmaals bevestigd.

Syndicatie