Farmaceutische bedrijven weigerachtig om te investeren wiet als pijnstiller

Farmaceutische bedrijven weigerachtig om te investeren wiet als pijnstiller

Ontwikkeling van speciale geneesmiddelen op basis van wiet (weed of marihuana) kunnen doorbraak betekenen

Voor sommige mensen is het een raadsel waarom wiet (weed of marihuana) nog niet op grote schaal wordt gebruikt in de medische wereld, bijvoorbeeld als pijnstiller. De getuigenissen van sommige pijnpatiënten liegen er nochtans niet om: cannabisproducten kunnen schitterende resultaten opleveren als het om de bestrijding van hardnekkige pijnen van chronisch zieken gaat.

De officiële goedkeuring van wiet (weed of marihuana) als geneesmiddel laat echter op zich wachten. Blijkbaar vrezen de overheden voor misbruiken, in die zin dat de voorschriften voor de aankoop van cannabis aan andere gebruikers niet-pijnpatiënten zou worden doorgegeven.

Het echte probleem zit ons inziens veel dieper, meer bepaald in het feit dat wiet (weed of marihuana) zowat overal verkrijgbaar is. Iedereen die een beetje moeite komt, kan aan een redelijke prijs aan zijn waar komen, waarbij de kandidaat-koper echter in het duister tast over de kwaliteit van de aangeboden cannabis. Ook de krachtigheid van het product, zeg maar het THC-gehalte, blijft een raadsel. Dit kan er toe leiden dat de gebruikers met ongewenste neveneffecten wordt geconfronteerd.

Het probleem zou grotendeels opgelost zijn wanneer de producten gemaakt op basis van wiet (weed of marihuana) bij de apotheker zouden kunnen kopen. De farmaceutische bedrijven stellen zich echter bijzonder weigerachtig op om te investeren in producten gemaakt op basis van cannabis sativa als pijnstiller. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat ze makkelijk buiten de apotheek verkrijgbaar zijn.

Aan dit probleem kan echter een mouw worden gepast en dat zelfs op een vrij eenvoudige manier. De ontwikkeling van speciale geneesmiddelen op basis van wiet (weed of marihuana), zoals bijvoorbeeld cannabispillen en/of -verstuivers kan de definitieve doorbraak betekenen wat betreft de medische toepassingen van deze stof. We nemen aan dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens dergelijke producten bij de apotheker verkrijgbaar worden.

Syndicatie