Onderschat asperge niet: deze groente kan ons aan een beter humeur helpen

Onderschat asperge niet: deze groente kan ons aan een beter humeur helpen

Asperge is rijk aan tryptophane, dat de basis vormt voor serotonine

Sommige mensen zijn er dol op, anderen willen van asperges niets weten. Smaken verschillen, maar er moet vanzelfsprekend ook rekening gehouden worden met de gezondheid. Onderschat asperge niet: deze groente kan ons aan een beter humeur helpen. Asperge is namelijk rijk aan tryptophane, een stof die de basis vormt voor de aanmaak van de welbekende ‘geluksbrenger’ serotonine.

Serotonine is namelijk één van de neurotransmitters die onze stemming regelen. Zo mogelijk nog minder bekend is dat asperge ook een oplossing kan helpen aanreiken voor mensen die niet graag met een kater rondlopen. De enzymen in asperge maken het mogelijk om alcohol in het systeem af te breken. Wie op stap wil gaan, kan beter eerst een portie asperge eten. De kater achteraf zal een stuk draaglijker worden.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie