Wiet (weed of marihuana) komt ook in de vorm van thee voor medisch gebruik in aanmerking

Wiet (weed of marihuana) komt ook in de vorm van thee voor medisch gebruik in aanmerking

Als regel geldt 1 gram wiet per liter water

Wat staat nog een doorbraak op grote schaal van wiet (weed of marihuana) als pijnstiller in de weg? Op de eerste plaats moeten nog de definitieve bewijzen geleverd worden dat cannabis sativa effectief werkt en dat er geen serieuze neveneffecten aan verbonden zijn. Het goedkeuringsproces van gewone geneesmiddelen kan jaren aanslepen en we zien geen redenen waarom men voor mediwiet een uitzondering zou maken.

Het testen van mediwiet, een term die voor wiet (weed of marihuana) als pijnstiller steeds meer ingang vindt, is een duur en intensief proces. De vraag is eigenlijk wie voor de kosten zal willen opdraaien. De farmaceutische industrie zal bedanken voor de eer, want het grote geld valt niet te rapen met cannabis voor medische doeleinden. Het probleem is dat cannabis al overal op straat te krijgen is.

De overheid zou in theorie het proces ter voorbereiding van de marktintroductie van wiet (weed of marihuana) als pijnstiller voor de kosten kunnen opdraaien. We zeggen wel in theorie, want de kans is klein dat in de praktijk gaat gebeuren. Zowat alle Europese landen kampen al jarenlang met geldgebrek. Maar misschien kan de fase vooraleer het verkrijgen van de medische toestemming overbrugd worden door mediwiet in theevorm.

Wiet (weed of marihuana) komt ook in de vorm van thee voor medisch gebruik in aanmerking, waarbij het grote voordeel natuurlijk is dat het niet moet worden gerookt. Van de schadelijke effecten van het roken is dus geen sprake, er komt geen tabak kijken bij deze vorm van gebruik.

Als regel geldt 1 gram wiet per liter water, waarbij 1 gram wiet overeenstemt met 3 tot 4 theelepels. Het maken van de wietthee gebeurt op dezelfde manier als gewone thee, met toevoeging van suiker of honing om de smaak te verbeteren. Ook melk kan eventueel in de thee worden gemengd.

Syndicatie